Home

Sessie 240: De 20e verjaardag van Bluepelt Werewolf.

Over de jaren heen hebben velen het Bluepelt spel meegemaakt. Om 20 jaar Bluepelt te vieren, organiseren we nu een speciaal evenement, volledig losgekoppeld van de huidige sessies, plots en regels, maar binnen de setting van Bluepelt. Iedereen kan mee doen, ongeacht je ervaring bij Bluepelt of andere Werewolf settings.

Alles zal draaien om mei 1940, de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Meer informatie over de sfeer en het spel vind je op de pagina IC: Het spel. Maar lees vooral ook de Teaser!

We spelen op 16 maart 2019.  Meer informatie over het verloop van de dag, locatie, eten en dat soort dingen vind je op de pagina OC: De dag.

Inschrijven kan t/m 31 december 2018, op de pagina Inschrijven.

Teaser

10 mei 1940– Woltersum, provincie Groningen

Ze waren nog maar met twee.

Graver en Snelschot waren die ochtend in Nieuwolda al gevallen. De enige twee van de vechters daar die het niet overleefden, omdat ze de aftocht gedekt hadden. De mensen waarmee ze daar gevochten hadden, hadden ze al ver achter zich gelaten.

Glass Canon lag vlak achter ze, in een greppel, het bloed nog warm. Neergeschoten door de eerste Duitser die de brug over had weten te komen. De man lag nog steeds te kermen, nog geen 10 stappen voorbij de brug.

De enige reden dat er nog twee leden van pack Sapper stonden was de onverwachte versterking, die de brug weer teruggewonnen had.

‘Terugtrekken? Hoezo terugtrekken? Met jullie hulp houden we ze nog uren aan de andere kant van het kanaal! Hier, we hebben nog genoeg geweren voor jullie, en…’

De plotselinge stomp in zijn maag ontnam hem zijn lucht en woorden, en zijn packmate hield wijselijk zijn mond.

‘Terugtrekken, zei ik, Cliath. Wat maakt het ons uit welke mensen deze brug hebben? Wij hebben grotere problemen. Dus terugtrekken. Nu.’

Maar Kabeltrekker, een jonge Ahroun, was niet van plan zich zo makkelijk gewonnen te geven. ‘Er zitten Spirals daar, ik weet het zeker! We kunnen ze niet zomaar naar de Cearn laten komen, dat zou tegen de Litany zijn!’

De agressor, een kop grotere Fostern, gromde met ontblote tanden, en instinctief stapte Kabeltrekker en zijn packgenoot naar achter.

Een jonge vrouw legt een hand op de arm van haar packgenoot, kijkend naar de restanten van pack Sapper. ‘Luister, Kabeltrekker, ik weet de details niet, maar er is iets aan de hand dat groter is dan de gevechten tussen mensen. De geruchten gaan dat het allemaal om Rotterdam draait… De Koning verzamelt het Sept. Dus laat deze stomme brug achter, en kom mee. Nu.’

Updates

Inschrijfdeadline

De inschrijvingen zullen sluiten met de jaarwisseling. Schrijf je dus in vóór 1 januari! Voor de narrators is het fijn als je je vroeg inschrijft, dan kunnen wij al aan de slag met personages maken. Heb je nog vragen vóór je je in wil schrijven? Contacteer ons gerust!

Inschrijvingen geopend

Vanaf nu kan je je inschrijven voor sessie 240. Hoe eerder we inschrijvingen binnen krijgen, hoe beter we het plot op jullie spel-wensen af kunnen stemmen. Schrijf je dus snel in!

We zijn live!

Wanneer je dit leest, is de site live! Op deze site komt alle informatie over de speciale Bluepelt sessie ter ere van het 20-jarig bestaan. We zullen regelmatig nieuwe informatie plaatsen, en via deze ‘Updates’ pagina houden we je daar van op de hoogte.