Apache

From Bluepelt Wiki
Jump to: navigation, search
Loes
Homid.gif Ragabash.gif Uktena.gif
Homid Ragabash Uktena
Fostern

Loes’ moeder was een Garou in Minnesota, Amerika nabij het sept van Chicago, en haar vader een professor wiskunde in Delft. Toen haar vader na een tijdelijke aanstelling op de universiteit van Chicago terug verhuisde naar Delft nam hij Loes mee. Haar moeder was erg afwezig en kwam maar van tijd tot tijd langs. Loes heeft een tweelingzus die in Amerika woont en voor natuurpark beheer studeert. Deze zus is later naar Nederland gekomen.

Loes studeerde technische informatica en Delft en zat verder vooral veel thuis, zich niet kunnen identificeren met haar leeftijdsgenoten. Daar besteedde ze haar tijd met programmeren en het web afzoeken. Jaar na jaar keek ze dieper in het web en onderhand heeft ze een netwerk opgebouwd van verschillende Hackers. Ze heeft een fascinatie voor complottheorieën. . Na haar afstuderen nodigde haar moeder haar uit voor een vakantie in de wilde natuur van Minnesota. Loes ging er eerst met tegenzin naartoe, maar kwam erachter dat ze de wilde natuur wel kon waarderen. Op de tweede avond was haar moeder opeens weg, en hoorde ze wolven. In plaats van weg te rennen verzamelde ze stenen en klom ze in een boom. Ze gooide stenen naar de wolf maar die klauwde simpelweg de tak af waarop ze zat. Op de grond gevallen wilde ze een tak pakken, maar merkte dat ze geen vingers meer had maar klauwen. De volgende weken leerde haar moeder Loes alles over het zijn van een Garou.

Loes’ is cliath geworden bij financieel belegger Jacob “webminer” Jackson, een Ragabash Glasswalker in Sept of the Grandfather. Ze claimde dat zijn financiële beheer-systemen door de Wyrm geïnfecteerd konden worden. En inderdaad, ze vond sporen van massainvesteringen van bedrijven die ze naar de Wyrm kon terugleiden die zijn aandelen kunstmatig omhoog hielden, waarna ze razendsnel zouden kunnen vallen. Net op tijd kon Jacob zijn beleggingen verleggen voordat de financiën van de Cearn ten gronde gericht zouden zijn. De naam Apache kwam van een half uit de hand gelopen grap. Loes volgde de online gender discussie en maakte vaak grappen zich als een helikopter te identificeren. Daarnaast was Loes nog best stealthy, zoals Apache helikopters en is het een term die bij de Uktena cultuur past. Daarnaast is het een opensourcewebserver voor Windows, macOS, Linux en andere Unix-achtige besturingssystemen. Alles samen paste het goed.

Loes leerde Verloren zonder Sterren en John "Verkoopt de Huid" Blackfoot kennen tijdens een reis in Amerika. Ze besloot een tijdje met deze mensen rond de wereld te trekken. Verkoopt de Huid werd haar beste vriend. Dit werd later Pack Equinox. Loes liep een curse op toen ze rondreisde met deze mensen en een spirit boos maakten in een oude Midden-Amerikaans tempel. Hiervoor moeten ze elk kwartaal en persoon publiek offeren. Het eerste offer was aan maffioso, de tweede was een dierenmishandelaar, de recentste was een online neonazi. Loes vond het de eerste keer absoluut afschuwelijk maar elke keer voelde ze zich meer afgestompt. Dit geheim is later opgebiecht aan het Sept.

Loes haar moeder is bij de strijd rond de Apocalypse overleden. Tijdens de Apocalpyse zag Loes ook per ongeluk een deel van de totale destructie. Dit trauma zit in haar achterhoofd en komt naar boven bij het gebruik van sterke drugs.

Een andere garou heeft Loes drugs gevoerd waarna haar pack dacht dat ze het gebruikt had. Hierdoor voelde ze zich erg alleen. Later kwam Annamaria bij het pack, die een goede vriendin van Loes is geworden.

Loes loopte een vloek op van een mummie terwijl ze een packgenoot probeerde te beschermen. Hierdoor zou ze hoe dan ook na naar dood vergeten worden. Loes vertelt zichzelf dat dat misschien maar goed is. Wat heeft zij gedaan wat het herinneren waard is? En zonder herinnerd te worden hoeft ze minder te letten op wat eervol is. Ze bedacht zich dat het eventueel ook in haar voordeel kon werken.

Loes vond de Alpha van het Sept, Zwarte Parel, niets. Ze had een baby in gevaar gebracht, was gemeen en had geen steun; duidelijk de corrupte leider waar de Anarchisten het altijd over hadden. Dit alles was nog oke, maar toen vertelde Zwarte Parel een smalijke leugen over Loes om eer op te strijken. Dit resulteerde in een teleurgestelde Verkoopt de Huid en Uktena die haar leigen hadde geloofd. Loes was woedend. Ze schreef een stuk in de Garou Times wat incompetente leiders challengen bemoedigende. Loes daagde de Alpha uit voor liegen tegen Uktena en kwam met bewijs dat er gelogen was. Die wilde alsnog challengen winnen omdat ze technisch gezien niet direct tegen Uktena over Loes gelogen had, maar indirect. Loes bedacht een plan waarmee ze dacht niet te kunnen verliezen. Of ze won, of de Alpha zou laten zien wat voor leider ze was. Loes challangde en vroeg een kampioen voor om voor haar te vechten. De Alpha, die zelf aan de macht gekomen was door iemand voor haar te laten evechten, beschimpte Loes haar keuze iemand voor haar te laten vechten. Loes wees de hypocrisie aan en terwijl het hele sept keek nodigde ze de Alpha uit om haar dan maar helemaal kapot te maken. ‘’Sla je gelijk maar. Laat zie wat voor leider je bent.’’. De Alpha wilde Loes intimideren, maar dat lukte niet. De Alpha verliet het sept.

Een packgenoot, Claw of Luck, ging dood omdat hij alleen gelaten was in een gevecht. Loes haar beste vriend Verkoopt de huid werd erg sip.

Tijden gingen voorbij, en een nieuw Pack werd gevormd; Howling Wind. Met dit Pack probeerden ze de Nachtchirurgijn te confronteren; wat leidde tot een verlies. De Alpha van het nieuwe Pack; Guiding Hand, had het erg zwaar en moest een tijd naar Casablanca om aan te sterken.

Zonnigere dingen waren het bezoek aan de Mootrite in Casablanca en de Mootrite van de Wendigo in Canada. Dit liet Loes in ieder geval geloven dat er nog mooie dingen waren. In Amerika vond ze haar zus, die ze mee terug nam naar Nederland. Ook besloot ze de Concordat of Stars echt te steunen, en oude corrupte leiders waar mogelijk uit het zadel te wippen. De middelen daarvoor zocht ze bij de Weaver. Ze geloofde erin dat juist de Uktena veel geheimen te halen hadden. Bovendien had ze in haar zoektochten wegen gevonden waar ze een ontelbare schat aan geheimen kon vinden.

Ze botste hiermee met haar oude vriend John "Verkoopt de Huid" Blackfoot. Deze, mede aangemoedigd door een Fianna uit het nieuwe pack Bartender, legde Loes een keuze voor: of je gaat naar de Red Talons om te bewijzen dat je zonder Weaver kan, of je gaat uit het pack. Na een uitgedaagd gevecht verloren te hebben om de erkenning dat Apache verslaafd was, zei Apache dat ze daaropvolgende uitdaging om naar de Red Talons te gaan niet zou accepteren. Apache schatte in dat ze of liever doodging, of doodgemaakt zou worden als ze naar de Red Talons zou gaan. Andere paden waren voor har geopend, en die zou ze ook kunnen volgen. Gekwetst dat ze zo voor het blok gezet was, en niet gewaardeerd kon worden om wat zij het allermooist vond verlaatte ze het nieuwe pack en Bluepelt Sept.


Notitie: *Vind mijn waarde maar online; doei he. -Apache"