Augustus 2018

From Bluepelt Wiki
Jump to: navigation, search

Een shardcaern voor Delft!

Toen ik anderhalf jaar geleden in Delft aankwam als Cub werden er mij veel verhalen verteld. Over Garou, over de Litany en over Gaia. Onderwerpen die verwoven zijn in ons bestaan, maar nergens leek dit zoveel het geval als in de verhalen over Caerns. Iets heiligs, iets moois, iets puurs wat we kosten wat het kost moeten beschermen. Maar iets wat ons Sept miste.

Maar vorige Moot werden verhalen realiteit. In de afgelopen maanden hebben we naar dit moment toegeleefd. We zijn verhuisd, verraden en hebben hard gewerkt aan de Challenges van de Uktena. Het is dan ook de Totem Uktena die onze Caern-Shard kracht geeft en die onze prille Shard beschermt.

Het Bluepelt Sept is de brug van het verleden naar de toekomst. En dit zijn we niet alleen als Sept, maar ook als Caern. Uktena sterkt ons hierin, en hierin sterken wij ook haar. Wij zullen haar verloren, vergeten en verborgen zaken brengen. Zij het geheimen, verhalen of voorwerpen. Voor ieder van deze dingen zal Uktena haar kracht en bescherming lenen aan onze Shard. Met ieder van deze zaken bouwen wij aan onze brug.

Niet langer zal op Bluepelt Sept een Caern iets zijn uit verhalen. Dus onthoud de lessen over Garou, de Litany en Gaia, want nu hebben we ze hard nodig om onze Caern te beschermen.
- Trinity

Giften van vrienden

Bij het krijgen van onze shardcaern werd al snel duidelijk dat dit voor meerdere een heugelijke prestatie was. Lekker voor het verhaal natuurlijk, maar dit hebben we gekregen:

  • Sept van de Hoge Veluwe: Een toeter, die wanneer hij gehoord wordt in de Veluwe elk zal dwingen tot onze hulp te komen.
  • Sept van Groningen: Sleutels van hetgeen wat ooit de Caern van Eindhoven was. Dit is naar ons weten nu een pit, en wij hebben de belofte gedaan om de uitkomst van dit avontuur te komen vertellen in Groningen!
  • Sept onder de Brug: Drank waarmee onze sterkste krijgers moed zouden krijgen!
  • Een bijl van een gevallen Black Fury uit Erebus.

- Guiding Hand, Alpha van het Blauwe Pels Sept

De Klok

Het leven van een Garou staat vol met kansen, en met elke stap die we zetten gaat de klok een stap vooruit of achteruit. Het is daarom belangrijk dat we bij elke stap nadenken over de consequenties; dat we ver voor het lopen al bedacht hebben welke kant we überhaupt willen oplopen.

Bij het accepteren van de shardcaern en daarmee het accepteren van Uktena in ons midden hebben wij ook een belofte gemaakt aan haar. Wij zullen haar voeden, met verloren kennis. Delft heeft altijd op de brug gestaan tussen het verleden en de toekomst, een lot wat we vanaf nu tot ons volle kunnen zullen omarmen!
- Guiding Hand, Alpha van het Blauwe Pels Sept

Een gift van Erebus

Voor we de moonbridge naar de great caern die ons deze maan de shard caern zou geven openden, kwam er een degelatie van vreemde wolven langs. Het zou inaccuraat zijn om deze wolven Black Spiral Dancers te noemen. Wat zij zijn, is echter er niet ver vandaan. Deze wolven waren onderdeel van de Brood, de wolven die in erebus garou verleiden tot vallen. Als men voor hun leugens valt, is men voor eeuwig verloren. Zij zijn de wakers van erebus, en zij testen zij die daar zijn. Er is een goede reden, echter, dat deze garou, grote haarloze Crinossen met brandende, zilvere speren, worden verward met de Black Spiral Dancers. Zij zijn namelijk overgeblevenen van de gevallen tribe, de White Howlers. Zoals sommigen weten, heeft onze Alpha naar aanleiding van gebeurtenissen omtrend de shard caern, mij, de Consequentie, en Ural Cleanser naar Erebus gebracht. Wij zijn daar alle drie weggestuurd. Cerebus, de poortwachter van Erebus, heeft ons geweigerd. Wij hadden wellicht een misdaad gedaan tegen de Alpha, maar dit was geen misdaad tegen Gaia. Dit was niet onze plek. Naar aanleiding hiervan heeft Cerebus deze afvaardiging van Erebus naar de Alpha gestuurd. Ik zal, gezien mijn eigen betrokkenheid bij dit geheel zo neutraal mogelijk schetsen, zodat de lezer elk voor zichzelf een oordeel kan vellen.

Een afvaardiging van Erebus, bestaande uit drie leden van de Brood kwamen aan op de Caern. Zij hadden een gift voor de Alpha. Het bleek een bijl te zijn, een die erg naar de Wyrm stonk. De Alpha nam deze gift van de Brood aan en instrueerde mijn Pack, Pack Corvus, om dit te onderzoeken.

Het is niet aan mij als Theurge om te oordelen, dat laat ik, zoals een waardig Garou betaamd, over aan de Philodoxen.

- Diepste Dal, Theurge van de Uktena, Cliath van de Garou Natie, Beta van Pack Corvus, Guardian van de Caern Shard van het Blauwepels Sept

Een kort bezoek

"Spirits! Luister naar mijn verhaal, zodat het voor altijd bewaard mag blijven in Delft. Want ik wil vertellen over mijn onbelangrijke bezoek op een belangrijke dag. De Galliards van de Blauwe Pels zullen hun eigen verhalen vertellen over de grote dingen, over Shards en Totems, over bruggen van maanlicht en geheimen in het donker. Maar als de kinderen van mijn kinderen een bezoek brengen aan de Blauwe Pels en willen horen hoe het vroeger was, en waarom we deden wat we deden, moeten ze ook de kleine dingen horen, zodat ze hun ogen dicht kunnen doen en in hun hoofd kunnen zien, voelen, ruiken hoe het écht was in de dagen van nu.

De maan was halverwege zijn groei, en de landen van Europa waren warm en droog. Ik rende naar Delft over land, en de geur van stof was overal. De dieren hadden dorst, de planten roken naar armoede, en de rivieren stonden laag. Maar het water waar de Blauwe Pels woont, de bossen en de paden eromheen, waar Stag mij vond en de weg naar de wolven wees, die hadden weinig last van de rode zomer. Groen en dicht verruilde zich voor blauw en open waar ik de wolven vond. De geur van de waterslang hangt sterk op dat veld, en niets ontgaat haar blik in haar eigen huis.

Ah, de wolven van de Blauwe Pels. Niet de eerste keer dat ik daar was, en telkens verbazen ze me opnieuw. Ze zijn zo stil soms, zo klein in hun kleuren en geuren. Maar ik kwam op een grootse dag, de dag van de Shard, en dan zou er toch zeker een feest zijn?! Ik zocht gezang, drank, vechten, eten, lawaai... Ah, wie weet kennen de kinderen van mijn kinderen Delft als een plek vol leven, in hun dagen. Maar deze dag, toen ik daar kwam, toen vond ik iets heel anders.

Op de grens stond Guiding Hand, de Fianna Ahroun de luidste van de Blauwe Pelzen, de Alpha, de Garou die Delft aanstuurde in het winnen van een Shardcearn. En naast hem stond Rises Again, de Uktena Galliard, die het beste lijkt te luisteren en het meeste lijkt te weten, en bij wie de geur van de waterslang het sterkst lijkt van alle Blauwe Pelzen. Hun gesprek was er een van zachte tonen en serieuze blikken, van mensen die gewichten dragen en niet van wolven die hun neus achterna gaan. Ah, en daar, kind van mijn kind, daar zie je Delft in die dagen! Die twee werelden van verschil, zo serieus in gesprek, zo klein en donker en stil tussen alle grote dingen die ze doen.

En achter hen, het Sept van de Blauwe Pelzen. Ze herkennen me, ze ontvangen me, ze horen mijn verhaal en drinken met me. Sommige dan, want hier zijn er altijd veel die de verdoving vermijden of de smaak niet willen. Steun bieden ze, want ze weten wat het is om pijn te leiden. Als ik praat, zijn ze stil. Als ik niet praat ook. Hun eigen verhalen? Weinig, want deze wolven zijn zo stil van zichzelf. Ik vraag, en ze antwoorden. Ik zoek naar de geuren van vreugde, van trots, van feest... En vind ze pas als er anderen arriveren die eten meebrengen. Ah, dan komt de wolf boven! Want gegeten wordt er! In hun enthousiasme vergeten de jongelingen dat de ouderen eerst krijgen, maar dat lijkt ze makkelijk vergeven te worden.

En dan? Ah, ja, even zakken de Blauwe Pelzen weer in. Ze liggen op het gras, de geur van het eten mengt zich met de geur van de rustenden, het grijs van diegene die hun ogen half sluiten, het wit van de paar die ze helemaal dicht doen vallen. Zelfs beledigingen worden zonder op te staan bestraft, met kalm gesproken beledigingen terug. Ze hebben er een woord voor, de mensen, zoals alles in vakjes gestopt wordt is deze rust genoemd de after-dinner-dip. Niet voor mij, dit! Nee, kind van mijn kind, als je dit verhaal terugvind, weet dan dat ik niet rustig heb toegekeken hoe een dag die vol feest zou moeten zijn wordt overgenomen door iets banaals als een inzakking na een goede maaltijd!

Een Silverfang genaamd Zilveren Belofte lijkt de enige die herkent wat ik doet, en zoals alleen de Silverfang dat kunnen springt hij bij, neemt hij het over, en weet het Sept mee te trekken. Wat begint met een kleine, korte stoeipartij groeit tot een kleine wedstrijd, dan een grotere wedstrijd, en langzaam worden de wolven in deze Garou wakker en doet iedereen mee. En wat een wolven zijn er als ze wakker worden! De gigantische Bonegnawer kan niet door één persoon omvergekregen worden, de Get tilt met gemak een ander op en gooit hem weg, een Glasswalker volgehangen apparaten die ik niet wil kennen weet diep in zichzelf nog een stukje natuur te vinden en moet snel erkennen dat het niet genoeg is om zijn tegenstander te verslaan, zelfs de cubs mogen mee doen en leren weer iets nieuws. En daar is het dan, onwennig voor veel van de Blauwe Pelzen maar niet minder mooi daardoor: Een feest.

En dus ben ik weer gegaan. Mijn bezoek was kort, maar toen ik het blauwe open achterliet voor het dichte groen en daarna het stof van een uitgedroogd Europa onder de maan van de Philodoxen hoorde ik nog lange tijd achter mij het gehuil van de wolven. En toen mijn voeten de kust van de waterslang inruilde voor de zoute golven waarachter mijn thuisland ligt, en stond te luisteren naar het gehuil van de wind hoorde ik nog steeds het feest in Delft, al was het maar in mijn hoofd. En, kind van mijn kind, met mijn poten in datzelfde zoute water, besloot ik dit: Delft heeft die huilende wind nodig, om de wolven wakker te maken. En ik, Bartender, Fianna Lupus Galliard Fostern, ik zal onderdeel uitmaken van die huilende wind!"

De handdoek in de ring

Elk gevecht komt vroeg of laat tot een einde. Winnaar of verliezer zijn, is niet zwart of wit. Een jaar lang heb ik gevochten voor de Direwolves. Voor glorieuze strijd, alles doen voor het aspect Macha.Ik zag het als doorgaan waar anderen falen, en dat laatste heb ik nu ook gedaan. Falen, en ik haat het. Maar toch, ik heb gevochten, heb vooraan gestaan zo lang ik kon. Maar elk gevecht komt vroeg of laat tot een einde. Ben ik een winnaar? Ik denk het niet, maar ik heb ook zeker niet verloren. Sterkste pack tot het einde. Maar ben ik dan een winnaar? Ik denk het niet, veel eerder had er een garou moeten opstaan om me daarvoor uit te dagen. Zijn we af aan het zwakken? De ketting die we gekregen hadden van Chainbreaker heb ik af gedaan, en toen, toen pas doken ze er op. Niet wetend wat het gekost heeft, soms bijna minachtend. Ik weet niet of hier een winnaar uit komt? Misschien mogen ze de ketting dragen, maar ze moeten hem ook maar eens gaan verdienen. Mijn gevecht voor Direwolves is nu klaar, maar gelukkig staat de volgende strijd alweer te wachten. Vechten! Dat zullen we, iedereen op zijn eigen manier. Tijd om uitdagingen ook weer een uitdaging te maken.
- Tap Out

Het einde van een donker tijdperk

Na alle tijd dat ik mij heb gevoegd bij de wolven van Delft heeft het Blauwepels Sept weer een cearn. Met een cearn shard uit het ver gelegen Amerika. Voor het verkrijgen hebben wij “de zwakke schakels’ proeven moeten doorstaan met de hulp van het sept. Het pack van de Uktena dat de shard kwam brengen heeft ons bij zich geroepen en nadat ze klaar waren ons verantwoordelijk gemaakt voor het voortbestaan van de shardcearn, als beschermers van het hart van ons sept. Met het verkrijgen van de cearn kwam er een voor mij zeer pijnlijke kwestie aan bod, mijn naam. ‘Rises again’ had mij een naam gegeven omdat we de vorige kans op een cearn verloren aan verraad. Hij had beloofd aan het sept dat ik zou worden gedood als dit verlies niet zou worden recht gezet. Met de dolk in zijn handen waar met bloed van alle wolven van Delft erop zei hij: ‘Delft heeft weer een cearn, de schuld voor het verliezen van de vorige uitdaging die op je schouders ruste is hierbij vereffend.’ Hij gaf me de dolk en zei: ’bij deze dolk hoort ook je nieuwe naam ‘Bloedschuld’. Vanaf dat moment kon ik mijn broeders en zusters weer met geheven hoofd aankijken en viel de schaamte als een loden deken van mij af. Met deze naam ga ik de wereld weer in met hernieuwde moed en met mijn pad vooruit duidelijk zorg dragen voor het hart van het sept.
- Boris ‘Bloedschuld’ Godunov, Silverfang, Homid, Fostern, Ahroun

Alles boven water

Het grootste geheim van mijn pack, Equinox, heb ik verteld ten overstaan van het Sept. Om de Shardcaern te sterken. Wij hebben mensen geofferd omdat wij vervloekt waren. Als je dit zo leest zal dit raar overkomen vermoed ik. Ik ben er niet trots op. Ook al waren het slechte mensen. Het voelde niet goed. Maar te lang hebben wij onszelf opzij gezet en anderen voor laten gaan. Te lang hebben wij dit laten voortduren. Te veel levens hebben wij op deze manier genomen. Niet meer. Wij zijn van onze vloek af. Wij, Apache en ik. De enige 2 Garou over uit het originele Equinox. Het verbaasde dan ook niemand dat ik na het vertellen van mijn verhaal liet weten dat ik op zoek ga naar een nieuw pack en Equinox niet meer bestaat. Wij laten dit verleden achter ons en gaan op weg naar een nieuwe toekomst.
- John "Rises Again" Blackfoot

Punishments & Renown & Arrivals & Deaths

  • Rises Again heeft toegegeven de Litany te hebben overtreden. Hij heeft geen respect gehad voor het territorium van Zilveren Belofte. Voordat iemand hier van af wist heeft Rises Again de Elder Philodox benaderd en gevraagd of er een rite of contrition gedaan kon worden en een gepaste straf gegeven kon worden. De straf die Zilveren Belofte heeft gegeven is het versterken van zijn territorium.
  • Reist in Kist heeft zich opgeofferd voor de bol. Hij zal nu verder bekend staan als Reist in Bol, Adren van de Silent Striders.

Challenges

  • Rises Again heeft de GVR uitgedaagd voor Warder.
  • Rises Again heeft Eyes of Apollo uitgedaagd voor Elder Galliard.
  • Guiding Hand heeft de uitdaging voor Alpha van het sept gewonnen van Reist in Kist


Sept Journals: Augustus 2018
Earlier journal: Next Journal:
Juni 2018 September 2018