Veritas

From Bluepelt Wiki
Jump to: navigation, search

Een pack, opgericht in Delft door Thrax, Zwarte Parel, Daniel "Argues with Gaia" duMartin en Gabriel "Reist in Kist" Dawnstalker.

In hun zoektocht naar een geschikte totem om hun gezamenlijke doel, een sterker Delft, te bereiken, kwamen zij via een tip terecht bij de Schie. Dit kanaal is oorspronkelijk gegraven vanuit de Rijn en heeft Delft geholpen om groot te worden in de vroegere tijden. Door ontwikkelingen in Rotterdam en Den Haag is de handel door de Schie ondergeschoven geraakt en werd de Schie verlaten. Jarenlang is er weinig omgekeken naar deze oorspronkelijke ader van welvaart en groei in Delft en is deze vervuild geraakt.

Nadat Thrax contact heeft gehad met James “ Rheinheart” Dah, Adren, Shadowlord, Homid, Theurge uit Zwitserland is Veritas op het spoor gekomen van een oude spirit. Om dit verhaal beter te vertellen, dient men eerst te weten dan "Rheinheart" ooit door een Ragabash op zijn woorden is aangesproken. Toen deze Shadowlord als jonge garou een territorium claimde, riep hij dat hij de rivier nabij zou nemen tot zijn territorium. Een Ragabash lachte hem hardop uit om deze woorden, wist hij immers niet dat die rivier waarover hij sprak, de gehele Rijn was? Een man van zijn woord, heeft "Rheinheart" toen de taak op zich genomen om de hele Rijn onder zijn hoede te nemen. Hij vestigde zich aan de oorsprong van de Rijn in de bergen in Zwitserland en sindsdien doet hij vanaf die plek zijn werk om de Rijn schoon te maken en vrij van Wyrm te houden.

In gesprek met "Rheinheart" vertelde deze theurge aan Thrax dat de Schie, een aftakking van de Rijn, ooit de belangrijkste levensader van Delft was en dit wellicht een sleutel was tot een hernieuwde groei van de Prinsenstad. Hij gaf "Thrax" een kleitablet. Dit zou hem en zijn pack helpen de spirit te vinden die hen kon helpen naar hun doel.

Gezamenlijk gingen zij naar de Schie, waar zij de gebonden spirit vonden en vrij lieten met behulp van het kleitablet. Hoewel de Schie nog lang niet hersteld is en diens Patroonheer dus een weg te gaan heeft, heeft Veritas de nobele taak op zich genomen om De Heer van de Schie, diens wateren en Delft, weer te schonen en terug te brengen naar hun glorie van weleer.

Vele Garou zullen zich afvragen waarom de bijzondere combinatie van Shadowlord, Silver Fang, Child of Gaia en Silent Strider een totem als deze aangenomen hebben. Of waarom zij in de huidige politieke wateren der Garou hun keuzes hebben gemaakt. Ieder lid van Veritas verteld hetzelfde: "De Heer van de Schie staat eigenlijk symbool voor de wereld waarin wij leven. Er is weinig dat nog schoon is, weinig dat nog echt puur is zoals Gaia het ooit bedoeld heeft. Wat wij gedaan hebben is niet de makkelijke route kiezen, niet een veilige route. Wij steken onze nek uit, om te laten zien dat herstel mogelijk is. Zodat hoop terugkeert onder ons allen en we met een rechte rug de toekomst tegemoet gaan.Alpha: Thrax

Beta: Zwarte Parel

---

Klaivestealer

---


Omega: Reist in Kist


Territoria:

Binnenstad

Hof van Delft

Schieweg

---

Totem: De Heer van de Schie