Februari 2016

From Bluepelt Wiki
Jump to: navigation, search

Sinds enkele manen schrijf ik deze verslagen. Mocht er een Galliard zijn in het Sept die mijn verslagen wilt aanvullen schroom dan niet.

Veranderingen

Ik wil het anders gaan doen. Er staat nu te veel op het spel om het langzaam aan te blijven doen. We moeten ons zeker houden aan de tradities, het vertellen van verhalen en het uitdagen van andere Garou maar het moet anders.

Deze maan was een experiment. In plaats van een formele bijeenkomst aan het begin van de avond kwamen en gingen Garou wanneer ze wilden. Iedereen die wilde luisteren naar de woorden van Finn, onze Elder Galliard, kon plaats nemen en luisteren. Iedereen die wilde uitdagen kon dat doen. De mootrite zullen we voortaan als formele samenkomst gaan gebruiken.

Het einde van Pack Alias

Begin 2015 heb ik samen met Le Poisson Rouge bedacht dat we een pack moesten gaan oprichten. Een pack dat zou draaien om informatiewinning en deceptie. Ilea en Omerta sloten snel aan. We besloten uit te dagen voor Cuckoo, een totem van misleiding. Met zijn vieren zouden we het ver kunnen schoppen maar er miste nog iets. Een stem die ons zou vertellen dat waar we mee bezig waren misschien toch anders aangepakt zou moeten worden. Shield daagt uit voor het pack en haalt zijn uitdaging met overtuiging.

8 manen lang zijn we het sterkste pack en hebben alle packleden een positie in het Sept. De 9e maan besloten we dat we niet langer een totem moeten volgen die voor misleiding staat. We besluiten afscheid te nemen van onze packtotem. Het is mooi dat in deze laatste dagen zulke dingen nog mogelijk zijn.

Terug op de Caern doe ik de mededeling dat we niet meer bestaan en dat we een doorstart maken. Daarnaast is er een nieuwe challenge voor het sterkste pack. "The pack who sends the best message to the hunters that they are not welcome in Delft can call themselves the strongest pack and thus claim the Delftse Hout."

Challenges & Renown

Den Mother
Al tijden hebben we geen Den Mother meer. Zwarte Parel en Alexandra besluiten dat zij geschikt zijn om de cubs op te voeden. Wat de challenge exact was heb ik niet meegekregen maar uiteindelijk is Zwarte Parel de Den Mother geworden.

Sterkste Pack
Zoals ik hierboven had beschreven heb ik een uitdaging neergelegd voor het sterkste pack. Tot nu toe heeft alleen het nieuwe pack Brandgrens een boodschap gegeven. Het Verzet van Hamelen liet weten dat ze hun claim weerleggen maar dat ze in opdracht van mij iets anders moesten gaan doen. Het is aan de Challengemaster om te besluiten wat hier verder mee gebeurd.

  • De Renown van vorige maand:


Wie Wat Beloning Extra
Jack 'Stalks the Wyrm' Mops. Voor het winnen van de Challenge voor Elder Ahroun. +2 Glory, +2 Honour.
Rots. Voor het verliezen van de Challenge voor Elder Ahroun. -2 Glory, +2 Honour.
Zwarte Parel. Winnen van een Wisdom Challenge +2 Honour, +2 Wisdom.
Chigaru. Verliezen van een Wisdom Challenge. +2 Honour, -2 Wisdom.
Generaal, Chigaru, Peter Jack "Seeks the Untold" Wynn, Één Oog, Omerta, Sings for the Dead, Abasi. Voor het hebben van een positie in het sept. +2 Honour. Als Adren krijgt Thomas +1 Honour in plaats van +2
Argues with Gaia. Voor het spreken zonder toestemming tijdens de Moot. -1 Honour.
Le Poisson Rouge, Één Oog, Omerta, Sings for the Dead, Jack Mops. Voor het breken van de Litany: Combat the Wyrm wherever it dwells and breeds. -2 Glory, -3 Honour.
Le Poisson Rouge, Één Oog, Omerta, Sings for the Dead, Jack Mops. Voor het ontwijken van gevecht met een machtigere tegenstander. +1 Wisdom
Peter Jack, Chigaru, Abasi, Safu, Kitty. Erin geluist worden door een bane. -1 Wisdom.
Peter Jack, Chigaru, Abasi, Safu, Kitty, Rots, Strijd-Hart, Raymond, Jack Mops. Voor het verslaan van een bane. +1 Glory, +1 Honour.
Chigaru Uitvoeren van de Mootrite. +1 Wisdom.
Het hele Sept Voor het bijwonen van de Mootrite. +1 Honour.
Sings for the Dead Voor het uitvoeren van de Rite of Accomplishment. +1 Wisdom.
Peer2Peer, Terms & Conditions Voor het binden van een Priester-Spirit +1 Wisdom.
Zwarte Parel, Gaius, Alexandra, Raymond Voor de uitnodiging van Havik om een pack te vormen. +2 Honour, +1 Wisdom..
Crows Nest, Één Oog, Rots, 14th Rule, Omerta, Generaal Voor het verslaan van een Bane. +2 Glory, +1 Honour. Als Adren krijgt Thomas +1G in plaats van +2
Crows Nest, Een Oog, Rots, 14th Rule, Omerta, Generaal. Voor de Wyrm weg laten komen met de schat. -1 Wisdom.
Roos en Madelief Voor het beledigen van totem Unicorn. -2 Wisdom.
Poisson Rouge, Madelief, Roos Voor reis naar Erebus met Gorn. +1 Honour.
14th Rule Voor positie Fool. +1 Honour.


  • Er is deze keer geen rite of Accomplisment gedaan.

Claims op de Veluwe

Chigaru had mij laten weten niet lang meer in Delft te blijven. Hij wilde kijken of hij de Caern op de Veluwe kon vinden. Hij wilde een nieuw sterk sept daar neer gaan zetten. Bij toeval bleek hij niet de enige te zijn bij wie deze gedachte was opgekomen.

  • In een brief liet Gaia's Gekozene weten geen aanspraak te willen doen op Delft maar de Veluwe als territorium wilde claimen.
  • Meerdere boodschappers van Anne de Provence lieten weten dat Delft het voor zichzelf moest claimen. Het verhaal van de boodschappers was verder niet heel duidelijk.
  • Meerdere boodschappers van de Get of Fenris uit Immerkrieg kwamen langs om te laten weten dat ze een claim leggen op het gebied. Nu is het voor mij niet duidelijk of het voor de Get of Fenris is of voor Immerkrieg. Dit konden de boodschappers mij ook niet vertellen.

Zelfs met de twijfel of de boodschap van Anne de Provence zelf kwam heb ik als Alpha besloten te luisteren naar degene die boven mij staat en de Veluwe in opdracht van Anne de Provence te claimen voor Delft. Hierbij heb ik geen enkele intentie om de oorlog te verklaren aan de Get of Fenris van het Zwarte Woud aangezien onderlinge oorlog ons in de tijden van Ragnarok alleen maar zwakker maken.

In overleg met de Keeper of the Lands van Immerkrieg, Strijd-Hamer, heb ik dan ook de wens uitgesproken om weer een sterk, autonoom sept neer te zetten op de Veluwe. Dat het Blauwe Pels Sept en Immerkrieg weer de handen ineenslaan om een overwinning te boeken die de geschiedenis in zal gaan.

Of mijn boodschap wordt aangenomen zal ik nog moeten ondervinden. Ik zal langsgaan in het Zwarte Woud om dit te bespreken met hun Alpha. Daarnaast zal ik mij naar Parijs begeven om duidelijkheid te krijgen over de exacte opdracht van de Koningin van Europa.

Fomor in de stad

Ilea brengt mij op de hoogte van enkele meldingen dat er een viertal "bendeleden" ergens in een woonwijk bij de Koepoortbrug staan. Aangezien dit vlakbij ons territorium was zijn we met een tweetal packs gaan kijken wat er aan de hand was. Het bleken Fomor te zijn die wel van een glaasje jenever hielden. Dit kunnen we dus in verband brengen met de Jeneverfabriek aan de Rotterdamseweg en de Banes in de Wippolder (zie Januari 2016).

14th Rule zorgt ervoor dat we op de Realm niet gezien kunnen worden door de lampen en camera's kapot te maken. Om de beurt gaan de Garou van het Sept er in zonder naar Crinos te gaan. Iedereen draagt zijn steentje goed bij en na een erg lang gevecht komen wij als winnaar eruit. De Veill is niet gebroken en dat is het belangrijkste!

Nu is het tijd om achter de oorzaak van dit jeneverprobleem aan te gaan.

Een Nexuscrawler?

Tijdens de avond kwamen er berichten dat er een Nexuscrawler gesignaleerd zou zijn. Ik heb hem zelf niet gezien maar meerdere Garou hebben mij verteld dat het ding er stond en richting Delft aan het lopen was. Ilea en Chigaru zijn op onderzoek uitgegaan en ik weet niet precies wat er is gebeurd maar zowel de Nexuscrawler als Ilea haar hand zijn verdwenen. Mocht er een Crawler in de buurt zijn weet ik niet of we met het Sept genoeg slagkracht hebben om hem aan te kunnen. Ik heb bericht gestuurd naar verschillende om mee te strijden en om onze Caern te bewaken mochten wij vallen.


Sept Journals: Februari 2016
Earlier journal: Next Journal:
Januari 2016 Maart 2016