Nachtchirurgijn

From Bluepelt Wiki
(Redirected from De Nachtchirurgijn)
Jump to: navigation, search

De Nachtchirurgijn, ook bekend als Abel van Henegouwen of Willen V, is een Leech, een vampier van meerdere honderden jaren oud, en een van de grootste vijanden van het Blauwe Pels sept.

Hij is de mastermind achter de vernietiging van het Kabeljauwse Sept, de voorganger van het huidige Blauwe Pels Sept.

In Januari 2016 heeft hij alle 5 de Elders van het Sept opgeroepen om duidelijk te maken dat de Veil niet gebroken mag worden. Al is dit waar, is het tragisch om dit uit de mond van onze grootste vijand te horen.

In maart 2017 heeft een nieuwe Cliath de Veil gebroken in de TU wijk. Dit resulteerde in de dood van verschillende Kinfolk aan de hand van de Nachtchirurgijn. Het waren de Kinfolk van Omerta, die de Nachtchirurgijn de levens van zijn familie beloofd had als het Sept ooit de Veil nog zou breken. Dezelfde avond verschenen 5 bezeten mensen op het Agathaplein, waar ze een soort ritueel deden waardoor enkele van de Garou op de Umbra begonnen te bloeden. Ze riepen dat er een Garou het leven moest geven om de veilbreach te compenseren. De Claith die de veil had gebroken, "The Cosmopolitan", stapte naar voren en "Zwarte Parel" sloeg hem neer met haar Klaive.

In Juni 2017 wordt het Sept naar een pocketrealm gebracht waar ze een visioen kregen. Dit visioen ging over de aanval die Willem van Beieren tegen Delft geleid had, en de deal die hij daarbij sloot. Zie Juni 2017 voor meer informatie. Er blijkt dat hij vier rituelen heeft opgezet, om de kooi van Carnivoor dicht te houden. Ieder jaar heeft hij het bloed van één Garou nodig om deze rituelen in stand te houden.

In Oktober 2018 gaat pack Howling Wind de Nieuwe Kerk in, omdat één van hen is uitgenodigd. De Nachtchirurgijn wil iets van één uit het Pack, maar krijgt het niet. Het loopt uit in een gevecht, dat het pack maar net overleefd, zonder ware schade aan de Nachtchirurgijn gedaan te hebben.

Transport

  • Gebruikte een zwarte koets in eerdere eeuwen.

Bekende verblijfplaatsen

  • De Nachtchirurgijn heeft de Nieuwe Kerk als zijn territorium geclaimed. Geen Garou, of iemand geassocieerd met ons, mag de Nieuwe Kerk binnen op de Realm of de Umbra. Een overtreding van deze regel zal resulteren in de vernietiging van het Blauwe Pels Sept.
  • Ondergrondse cryptes, Delft. Een extensief tunnel netwerk is ooit onderzocht door pack Full Moon. Ze geloofden dat dit ze uiteindelijk naar de Nachtchirurgijns verblijf zou leiden...
  • Kasteel van Henegouwen, Belgie. Een deel van dit kasteel is open voor het publiek, en een deel wordt gebruikt als 'privé residenties'. De Nachtchirurgijn ging hier heen wanneer het noodlot Delft bezocht.
  • Westminster Abbey, Londen. Volgens een Arcanum-onderzoeker is dit een van de vele verblijfplekken die de Nachtchirurgijn gebruikt. Er gaan vele geruchten over de mythes dat Jack the Ripper adelijk bloed zou hebben...

Bekende Luitenanten

Bekende Goons

Mogelijke Links: